Proti Sokolči nebyly Kobylky horším týmem, přesto body znovu nemají

30.08.2015 21:41

Bílé Podolí - Sokoleč 1:3 (0:2)

Po prohře v Pátku v prvním kole potřebovali Podolští bodovat, aby se odrazili od nuly v tabulce. Bohužel opět neproměnili několik vyložených šancí a protože soupeř nabídnuté příležitosti využil, odvezl si všechny body.

V prvním poločase začali domácí trochu bojácně a hlavně vyčkávali, co předvedou hosté. V 10. minutě podolská obrana reklamovala ofsajd, ale praporek zůstal dole a Čáp postupoval sám na bránu, ovšem Nečas výborně zasáhl a prudké zakončení vyrazil. Na druhé straně si našel míč za obranou Švadlenka, ale při pokusu obstřelit vyběhnutého brankáře se trefil jen do jeho náruče. Ve 20. minutě začali úřadovat rozhodčí - Semínko byl u míče dříve než soupeř, jenže ten v souboji upadl a rozhodčí odpískal penaltu. Čáp ji se štěstím proměnil - 0:1. V dalších minutách se hra odehrávala mezi vápny, za zmínku stojí jen trestný kop Fejfara ve 30 minutě, který brankář vyrazil na roh, a šance Šáleného, kterému zakončení na poslední chvíli zmařil obránce dobrým zákrokem. Několik další nadějných příležitostí zastavil praporek pomezního. Na druhé straně po Švábově přímém kopu Nečas vyrazil míč na břevno, následnou ofsajdovou dorážku (opět neodmávanou) Čáp neproměnil. Ve 40. minutě znovu došlo k čistému odebrání míče na hranici vápna domácích, ale rozhodčí opět pískal faul. Tentokrát se Šváb nemýlil - 0:2. Po protestech domácí lavičky rozhodčí uvedl: "No dobře, tak já od teď budu pískat rovinu."

Domácí neměli na co čekat - pokud se chtěli poprat alespoň o remízu, museli se vrhnout do útoku. V 50. minutě Šváb svůj přímý kop z 20 metrů poslal nad bránu. V 54. minutě Semínko po rohu Fejfara trefil tyč (viz video). V 63. minutě hlavičkoval opět Semínko a brankář jeho pokus vytěsnil na břevno (viz video). Z následného rohu už Podolští snižili - Švadlenka vyhrál hlavičkový souboj a Kupka doklepl míč k tyči (viz video) - 1:2. Také domácí měli kopat penaltu - v 75. minutě zahrál obránce míč rukou (viz video) přímo před zraky pomezního rozhodčího, jenže ten měl jiné pokyny, než upozorňovat na penaltu proti hostům. O minutu později totiž odmával vymyšlený ofsajd Semínkovi, který postupoval sám na bránu. Mezi tím hrozili hosté z brejků a Nečas měl spoustu práce. Na roh vytáhl přímý kop z 25 metrů, musel vyběhnout proti Auerovi až k pomezní čáře a následně i za cenu žluté karty překazit další rozehrávku, poté znovu vybíhal za velké vápno, kde opět důrazný souboj vyhrál. Ve dvou případech zasáhl na brankové čáře Šálený, který zblokoval stoprocentní šanci Kozla i jeho následnou dorážku. V 80. minutě však přišel samostatný únik Auera, který využil chyby obrany a zvýšil na 1:3. Bylo hotovo, Podolští už neměli síly na zvrat.

Divákům se musel zápas líbit, Podolští si za druhý poločas minimálně bod zasloužili. Bohužel neproměňování šancí a další faktory zapříčinily, že Kobylky jsou stále na chvostu tabulky s nulou na bodovém kontě. Ve stejné pozici jsou i Břežany II, kam Podolští zajíždějí v neděli a kde je čeká velmi důležitý souboj z hlediska vývoje podzimní části soutěže.

Fotogalerie: odkaz

Branky: 63. Kupka - 20. Čáp, 41. Šváb, 80. Auer.

Sestava FC: Nečas - Kupka, Lukáš Toman, Šálený, Spáčil - Čakovský, Semínko, Martin Šváb, Fejfar - Švadlenka, Chmelař (61. Jelínek).

Sestava Sokoleč: Mráz - Půlpán, Mojžíš, Tomáš Šváb, Košický, Kozel, Němec, Vodvářka, Auer, Zelený, Čáp. Střídali: Hruška, Slavík, Muller.

Rozhodčí: Glogar Petr - Vácha Lukáš, Glogar Lukáš.

Diváků: 70.

Video:

šance Michala Semínka - tyč po rohu

šance Michala Semínka - břevno po trestném kopu

gól Jaromíra Kupky na 1:2

ruka ve vápně Sokolče

Zpět