Proti Žlebům vítězně

26.02.2012 20:32

Bílé Podolí - Žleby 4:1 (1:0)

V dalším ze série přípravných utkání se soupeři z kutnohorského okresního přeboru přehrál podolský FC celek ze Žlebů. Lví podíl na vítězství měl Libor Jelínek, který vstřelil hattrick.

V prvním poločase začali Podolští dobře, kombinovali a v 15. minutě se dostali do vedení, když Štočkův trestný kop zpracoval na hranici vápna Šálený a o tyč rozvlnil síť - 1:0. V dalších fázích se však mezihra vytratila a místo navýšení skóre však přišlo několik gólových šancí na druhé straně, při kterých jen špatná koncovka nebo Nečasův zákrok zabránily vyrovnání.

Do druhého poločasu vlétly Kobylky jako uragán - ve 46. minutě po rohu Fejfara hlavičkoval Kupka do břevna, ve 47. minutě už se skóre měnilo, když Svobodův centr umístil do branky Jelínek - 2:0. Podolští dál pokračovali v aktivní hře, několik dalších rohů Žleby ubránily. V 62. minutě se uvolnil u lajny Jelínek a prokličkoval se až do malého vápna, odkud i s přispěním obránce zvýšil na 3:0. Poté se hra vyrovnala a Žleby měly možnost z trestných kopů 25 metrů od brány, ale nevyužily je. Na druhé straně Švadlenka udělal kličku brankáři, ale z úhlu odkrytou branku netrefil. V 85. minutě dokonal Jelínek hattrick, když mu před prázdnou bránu přihrál Švadlenka - 4:0. V 87. minutě si připsali Žleby čestný úspěch, když útočník přeloboval vyběhnuvšího Červinku - 4:1.

Metu pěti gólů stanovených trenérem před zápasem sice Podolští nesplnili, ale předvedený výkon špatný nebyl. Další utkání čeká Kobylky v sobotu 3. března, kdy na čáslavské umělé trávě přivítají Habry. Hraje se od 15 hodin, sraz v Čáslavi ve 14 hodin. Podrobný březnový rozpis bude k dispozici v úterý.

Branky: 15. Šálený, 47., 62. a 85. Jelínek

Sestava: Nečas (46. Červinka) - Toman, Štoček, Semínko, Svoboda - Josef Fejfar, Zelený, Čakovský, Trpišovský - Šálený, Švadlenka. Střídali: Jansa, Kupka, Šilha, Jelínek.

Zpět