První vítězství na soupeřově hřišti vybojovaly Kobylky v Kněžicích

27.10.2019 19:50

Kněžice - Bílé Podolí 0:1 (0:1) 

Podolští zajížděli na půdu posledního celku tabulky s jasným cílem: odvézt si nějaké body, v ideálním případě tři. To se nakonec povedlo, ale nutno dodat, že s velkým štěstím. Vítěznou branku vstřelil ve 26. minutě Jaromír Kupka. 

V úvodu zápasu Podolští vlétli na soupeře, důrazně napadali rozehrávku a vytvořili si tlak díky standardním situacím - v prvních patnácti minutách kopali pět rohů a pět trestných kopů v okolí vápna, ale brankář Pohořál dvakrát dobře zasáhl a dvakrát mu pomohla obrana, která dokázala dorážky Tyšera a Weinlicha zablokovat. Jenže pak se dostali do hry také domácí a také přišly šance - Dastych musel likvidovat samostatný únik ze strany, ale zakončení skvěle vyrazil. Skóre se měnilo ve 26. minutě: rohový kop Štočka ml. dostal hlavou do sítě Kupka - 0:1. Jenže vyrovnáno mohlo být vzápětí: hosté se dostali za obranu a zblokovaná střela skončila i díky odrazu od hrbolatého terénu na tyčce! Do poločasu si domácí vytvořili ještě jednu gólovou šanci: ve 45. minutě po trestném kopu zakončovali z malého vápna vedle. Podolští si mohli oddechnout, poločas vyhráli 1:0. 

Druhá půle byla opatrnější. Pokračovala hra plná nepřesností na obou stranách, ale gólových šancí ubylo. Domácí přesto nebyli daleko k vyrovnání: v 65. minutě vystihli malou domů a kněžický útočník nedokázal přehodit vyběhnuvšího Dastycha, který dobře snížil střelecký úhel, míč skončil metr vedle brány. Podolští se dostali do šance v 68. minutě - Wenlich byl u míče dřív než brankář, který jej stáhnul k zemi, ale rozhodčí domácím odpustil penaltu. I tak mohli Podolští o chvíli později skórovat, jenže Radovnický z 10 metrů překopl bránu po ideální přihrávce Švadlenky. Na druhé straně musel být v pozoru Dastych - po rychlém brejku Kněžic vytáhl skvělou robinzonádou zakončení z 15 metrů na roh. V další šanci v 80. minutě domácí mířili vysoko nad. Hosté s vypětím všech sil čisté konto udrželi a mohli slavit nejtěsnější možné vítězství! 

Z fotbalu sice místy bolely oči, ale v tuto chvíli je pro Kobylky nejdůležitější výsledek a import bodů ze hřiště soupeře, který je premiérový v této sezóně. Podolští mohli vyhrát i vyšším rozdílem, ale stejně tak mohly zápas rozhodnout penalty v případě, že by se domácím podařilo vyrovnat. Opět je na místě pochválit trojici rozhodčích, kteří i přes drobné chybičky zápas odřidili s přehledem. S patnácti body se Podolští vyšvihli na 6. příčku, kterou však musí potvrdit doma. Proti Liblici se hraje v sobotu od 14 hodin. 

Branka: 26. Kupka. 

Sestava BP: Dastych - Fejfar, Šálený, Kupka, Čakovský - Chmelař, Tomáš Švadlenka, Štoček ml., Radovnický (90. Štoček st.) - Tyšer, Weinlich. Trenér Bohuslav Šváb. 

Sestava Kněžice: Pohořál - Živnůstka, Hradečný, Šorm, Sedláček R., Sedláček J., Šefara, Novák, Jelínek (67. Brzák), Zima (81. Tichý), Kohout. Trenér Aleš Novák. 

Rozhodčí: Brýl - Klápa, Budil.

Zpět