Rezerva proti Záboří vyrovnala pět minut před koncem, následně zvládla i penalty

29.10.2018 19:07

Bílé Podolí B - Záboří nad Labem 4:3 na penalty (1:0)

V zápase o páté místo v tabulce dlouho tahali hosté za kratší konec, ale nakonec si mohli odvézt všechny body, když se jim podařilo skóre otočit. Domácí však pět minut před koncem dokázali vyrovnat a v následných penaltách vybojovat i bod navíc.

Domácí začali zostra a hned ve 3. minutě šli do vedení po úžasné akci, kdy se z vlastní poloviny prokombinovali na jeden dotek až před vápno, odkud Toman st. nacentroval na Švadlenku, který neomylně zakončil, 1:0. Hosté mohli odpovědět ve 13. minutě, ovšem Beran byl na místě. Zvýšit mohl v 16. minutě opět Švadlenka, ale tentokrát mířil mimo tři tyče. Největší šanci na vyrovnání promarnili hosté ve 30. minutě, kdy Beran zlikvidoval pokus o lob při samostatném úniku. Ve 35. minutě pěkně střílel z hranice vápna Novotný, ale minul. Poločas tak skončil těsným vedením Kobylek 1:0.

Druhou půli začali lépe hosté a dokázali v 52. minutě vyrovnat na 1:1. Ale hned o dvě minuty později si domácí vzali vedení zpět, když se po Štočkově rohu prosadil na zadní tyči Toman starší, 2:1. V 62. minutě se dostal do úniku Procházka, brankáře přehodil, ale s ním i branku. To už však bylo ve fázi, kdy měli více ze hry hosté, kteří po několika neproměněných šancích zaslouženě vyrovnali v 69. minutě. Jenže to nebylo všechno - v 78. minutě domácí mizerně bránili roh, čehož využil osamocený Mráček a hosté najednou vedli - 2:3! Naštěstí v 85. minutě Štoček přesně našel ve vápně hlavu Kupky, který se trefil pod břevno - 3:3. I přes závěrečný tlak hostů se už skóre nezměnilo a šlo se na penalty.

Brankář Beran jednu penaltu chytil a jednou vystihl směr střely, která šla vedle. Za Kobylky mířili přesně Luboš Štoček, Kupka, Novotný a Jarda Štoček, takže po čtyřech sériích bylo rozhodnuto o bodu navíc.

Domácí byli lepší v prvním poločase, hosté zase v tom druhém - z tohoto pohledu je remíza zasloužená, i když za stavu 2:3 to pro Kobylky příliš nadějně nevypadalo. Díky dvěma bodům si benago upevnilo páté místo v tabulce a natáhlo šňůru vítězství na pět zápasů po sobě. V dalším kole se jede až do Ratají nad Sázavou, kde se hraje v neděli od 14 hodin.

Fotogalerie: odkaz

Branky: 3. Švadlenka, 54. Toman st., 85. Kupka - 52., 69. Zoubek, 78. Mráček.

Sestava BP: Beran - Jan Švadlenka, Šilha, Radek Toman ml. (60. Procházka), Janda, Horký, Luboš Štoček, Hájek, Novotný, Radek Toman st. (83. Jaroslav Štoček), Tomáš Švadlenka (37. Kupka).

Sestava Záboří: Vorlíček - Klatka, Jelínek, Šudoma, Mráček, Slabý (73. Šrámek), Šubrt, Havrilko, Vobořil, Krátký, Zoubek.

Rozhodčí: Semirád Martin.

Diváků: 30.

Zpět