Skvělí podolští fanoušci dotlačili áčko v Rožďalovicích ke třem bodům

05.06.2022 08:45

Rožďalovice - Bílé Podolí 2:4 (0:3)

Na předposlední venkovní zápas uspořádal podolský FC výjezd autobusem i s fanoušky. Ti přijeli v hojném počtu podpořit Kobylky a po celý zápas byli hodně slyšet! Podolští hlavně díky skvělému prvnímu poločasu získali tři body a po dvou nepovedených zápasech se opět dostali na vítěznou vlnu.

Kvůli pozdnímu příjezdu autobusu měli Podolští na rozcvičku jen 15 minut, ale vše stihli a do zápasu vlétli ve velkém stylu - už v 10. minutě se Tyšer dostal do vápna a jeho prudký centr si srazil do vlastní sítě domácí stoper - 0:1. O tři minuty později propadl Štočkův centr na zadní tyč, Kupka jej usměrnil do odkryté brány, ale nepříliš důrazně, naštěstí ještě stihl míč dorazit před dobíhajícím obráncem Tronchev - 0:2. Domácí se také osmělili a Dastych musel zasahovat po průniku ze strany. Ale více šancí měli hosté - po Švadlenkově průniku těsně nedosáhl na míč Dvořák, Štočkovu střelu brankář se štěstím vyrazil na roh. Ve 41. minutě si Štoček na hranici vápna počkal na odražený míč a skvělým volejem jej poslal neomylně k tyči - 0:3. 

Kdo si myslel, že druhý poločas se bude jen dohrávat z povinnosti, byl na velkém omylu. Stačily totiž dvě minuty a bylo na světě drama: nejdříve Najmonova střela zpoza vápna zapadla k tyči, následně centr do vápna usměrnil do sítě trestuhodně volný Veselý - 2:3. A mohlo být ještě hůře, ovšem Dastych si poradil s dělovkou z úhlu, další střela z vápna šla nad. V 56. minutě hosté po rychlém brejku opět odskočili na dvoubrankový rozdíl - Tronchev vysunul Švadlenku, který svůj samostatný únik zakončil přesně k tyči, 2:4. To byla pro Kobylky záchrana, protože od té doby se hra vyrovnala a velké šance už nepřicházely. Možná jedna - domácí vystřídali brankáře, ten ovšem chyboval, Bíža ho obral o míč a mohl zakončovat do odkryté branky, ale přišel faul a Beneš byl hodně rád za žlutou kartu. Na obou stranách viditelně docházely síly - hosté jsou zdecimovaní zraněními, domácí zase tresty za červené karty. Tentokrát však nebylo nutné nic hrotit, zápas skončil výsledkem 2:4.

Podolští si užili vítěznou děkovačku se skvělými fanoušky, kteří celý zápas povzbuzovali a vytvořili Kobylkám domácí prostředí. Díky třem bodům můžeme vidět Bílé Podolí stále na výborném čtvrtém místě, které však bude muset bránit v přímém souboji proti páté Sadské v příštím kole. Hraje se v sobotu od 13 hodin.

Branky: 47. Najmon, 48. Veselý - 10. vlastní, 13. Tronchev, 41. Štoček ml., 56. Švadlenka.

Sestava BP: Dastych - Kubát, Šálený, Štoček ml., Kupka - Tyšer, Fejfar (90. Jukl), Tronchev (82. Štoček st.), Dvořák - Bíža, Tomáš Švadlenka.

Sestava Rožďalovice: Špígl - Kulychok, Havránek, Plch, Tu Hai, Vlasák, Najmon, Veselý, Heřmanský, Hora, Zlámal. Střídali: Chlíbek, Čapek, Beneš.

Rozhodčí: Beneš Adam - Stádník Vladimír, Špicl David.

Zpět