Sněhová vánice odvála benagu všechny body, Vlkaneč čtyřmi góly zápas otočil

12.04.2022 10:41

Vlkaneč - Bílé Podolí 4:2 (1:2)

Na půdu třetího celku tabulky se vypravily Kobylky překvapit a zkusit přivézt alespoň bod. K tomu nebylo daleko, ale domácí v závěru překlopili misky vah na svou stranu a brali tak všechny body.

Před zápasem při rozcvičování svítilo nad vlkanečským hřištěm sluníčko, ale asi ve 25. minutě přišla sněhová vánice, která utkání přerušila. To už Podolští vedli o dvě branky - ve 14. minutě po Štočkově rohu hlavičkoval přesně Kupka, ve 20. minutě proměnil samostatný únik Tronchev. Ještě před neplánovanou pauzou mohli domácí snížit, ale samostatný únik neproměnili. Poté, co bouře přešla, stříleli góly už jenom domácí - ve 30. minutě snížil Altmann po rohu, když dorazil míč odražený od tyče, 1:2. Do poločasu už branka nepadla, i když brankáři práci měli po několika šancích na obou stranách.

Ve druhé půli převzali iniciativu domácí a vypadalo to, že je jen otázka času, kdy se jim podaří vyrovnat, ale Staš několika dobrými zákroky držel naděje Kobylek. Až v 60. minutě se domácím podařilo skórovat, i když hodně kontroverzně, protože samostatnému úniku předcházel ofsajd, což potvrdili i domácí diváci stojící na ofsajdové linii. Hosté se také dostali do šance, ale Doubek slabou střelou Hájka příliš neohrozil. A tak udeřilo na druhé straně - v 88. minutě dokázal na zadní tyči dopravit míč do sítě Burian - 3:2. Podolští vrhli všechny síly do útoku, ale k vyrovnání to nevedlo - naopak Altmann pěkným lobem z dálky pečetil vítězství Vlkanče 4:2.

Domácí byli ve druhém poločase lepším týmem a vyhráli zaslouženě, ale je škoda, že o osudu zápasu rozhodla chyba rozhodčího, navíc když byli všichni tři delegovaní svazem. Podolští si nechali utéct dvoubrankový náskok i všechny body hlavně pasivitou ve druhém poločase, kdy domácí měli více ze hry a dokázali to vyjádřit i gólově. V dalším kole už je potřeba zabrat - do Bílého Podolí přijedou Kluky, hraje se tentokrát v sobotu od 17:00.

Branky: 30. a 90 Altmann, 60. Bindr, 88. Burian - 14. Kupka, 20. Tronchev.

Sestava BP: Staš - Jan Švadlenka (88. Jukl), Kupka, Štoček st., Horálek - Dvořák (83. Fojtík), Štoček ml., Tronchev, Radovnický - Tyšer, Bíža (65. Doubek).

Sestava Vlkaneč: Říhák (46. Hájek) - Šrank, Výborný, Vavřička, Volenec, Burian, Altmann, Klaus, Bárta, Bindr, Lowy. Střídali: Broum, Hypeš.

Rozhodčí: Uher Jiří - Procházka Petr, Semirád Martin.

Zpět