Spáčil skóroval v poslední minutě obou poločasů a vystřelil benagu tři body

07.10.2013 08:28

Bílé Podolí B - Křesetice 2:1 (1:1)

Podolští chtěli na domácí půdě odčinit nezdar ze Žlebů a proti Křeseticím zvítězit, ale dlouho to vypadalo na dělbu bodů. Až v 90. minutě rozhodl o vítězství podolských Kobylek Jan Spáčil.

Domácí nezačali špatně a v 5. minutě se dostal do šance Doubek, brankář Krejčík dobře zasáhl. Ve 14. minutě střílel Kupka, brankář vyrazil a Doubek míč dostal do sítě, ovšem z ofsajdového postavení. Ve 22. minutě střílel Štoček, ale Krejčík byl znovu na místě. Ve 39. minutě poprvé vážněji zahrozili hosté a hned šli do vedení - Pokorný napřáhl a Beran na střelu pod břevno nedosáhl - 0:1. Vyrovnat mohl Kupka po centru Švába, ovšem míč v gólové pozici minul. Naštěstí ve 45. minutě propadl centr z pravé strany až ke Spáčilovi, který střelou na zadní tyč srovnal gólem do šatny na 1:1.

Druhá půle začala opatrně, ani jeden tým nechtěl udělat chybu. Podolští měli sice územní převahu, ale hosté hrozili ze standardních situací. V 53. minutě hlavičkoval Toman do brankáře, stejně tak v 74. minutě Šváb. Na druhé straně se po trestném kopu Leopolda dostal k hlavičce Pokorný, trefil tyč (viz video) a následnou Faltýnovu zpětnou přihrávku obrana dokázala odvrátit. Přesto chtěli Podolští vyhrát a tlačili se do zakončení - Štoček mířil vedle, Kupka sice trefil bránu, ale nedůraznou střelou. Až v 90. minutě centroval Šilha, Spáčil si ve vápně zpracoval míč a bombou pod břevno rozhodl o vydřeném vítězství Kobylek 2:1.

Na Křeseticích, stejně jako o týden dříve na Žlebech, bylo znát, že ještě loni hrály okresní přebor a kvalitu mají - hlavně ve středu hřiště dokázaly podržet míč a rozdávat kvalitní přihrávky. Podolští opět potvrdili, že inkasují pouze jednu branku za zápas (jedinou letošní výjimkou byl Sedlec), a záleží jen na tom, kolik branek dokážou vstřelit. Tentokrát to díky vydařeným koncům poločasů a Spáčilově produktivitě byly branky dvě a Kobylky berou tři body. O víkendu v Tupadlech je opět souběh, hraje se v sobotu od 16 hodin.

Tabulka: B - tým

Fotogalerie: FC BP B - Křesetice

Branky: 45. a 90. Spáčil - 39. Pokorný

Sestava FC: Beran - Jansa, Kupka, R. Toman, Svoboda - Vávra, Skala, B. Šváb, Spáčil - Štoček (85. Šilha), Doubek (70. Kachmarskyy).

Sestava Křesetice: Krejčík - Černý, Mrázek, Šafránek, Smejkal, Jarůněk, Pokorný, Bláha, Leopold, Veselý, Faltýn. Střídal: Strnad.

Rozhodčí: Linhart

Diváků: 35

Video:

šance hostů v 80. minutě

Zpět