Střeleckou demolici Sadské řídil Michal Semínko

17.11.2013 10:28

Bílé Podolí - Sadská 6:1 (3:1)

Podolské Kobylky měly poslední šanci, jak alespoň trochu zachránit nevydařený podzim a po šesti zápasech bez vítězství získat konečně tři body. Proti Sadské udělal trenér Šváb několik změn oproti minulým zápasům - chytal Beran, ve středu zálohy nastoupil Trpišovský a v útoku jindy stoper Semínko. Ten také zápas svými čtyřmi brankami rozhodl.

Přitom Sadská byla v prvním poločase více než vyrovnaným soupeřem a už ve 4. minutě musel Beran zasahovat po střele z trestného kopu. V 18. minutě se radovali domácí - Mužátkův trestný kop tečoval obránce přímo k volnému Semínkovi, který se z blízka nemýlil - 1:0. Ve 23. minutě mohl přidat druhou branku Jelínek, ovšem svou šajtli nasměroval z 10 metrů nad bránu a o chvíli později hlavičkoval Semínko po trestném kopu mimo. Ve 29. minutě domácí obrana propadla po autovém vhazování, Plot se obtočil kolem Šáleného a poroučel se k zemi, což byl signál pro rozhodčího, aby odpískal penaltu. Nedbal mířil přesně k tyči - 1:1. Domácí svého soupeře zatlačili a chtěli si vzít vedení zpět, ovšem Šimonova hlavička skončila na břevně a když už domácí míč do branky dostali, pískal se ofsajd. Až ve 43. minutě se do míče zpoza vápna opřel Semínko a trefil po zemi přesně k tyči - 2:1. Hosté byli gólem do šatny otřesení a už se viděli v kabině, ovšem ve 45. minutě přidali domácí ještě jeden gól - Trpišovský byl ve vápně důrazný a nadvakrát překonal Dálnokyho - 3:1.

Hosté ani rozhodčí se nechtěli vzdát nadějí na bodový zisk Sadské, ale šance si vytvářeli hlavně domácí. Ve 49. minutě Šimon dorážel z 10 metrů vysoko nad. V 50. minutě se radoval Semínko z hattricku, když uklidil Mužátkův trestný kop pod břevno, ale kvůli údajnému ofsajdu rozhodčí branku neuznali. V 55. minutě jim však nezbylo nic jiného, než Semínkovu trefu z bezprostřední blízkosti uznat a hattrick byl na světě - 4:1! Pátý gól výborně hrajících Kobylek přidal Šimon, který z úhlu po zemi prostřelil brankáře - 5:1. Hosté mohli snížit v 69. minutě, kdy se sám před Beranem ocitl Štácha, ale podolský brankář vyrazil. V 75. minutě dosáhl své čtvrté branky Semínko, který dopravil odražený míč do prázdné brány - 6:1. V 81. minutě pálil Mužátko z trestného kopu pod břevno, střídající brankář Jaroš, který nahradil zraněného Dálnokyho, však vyrazil na roh. V 84. minutě mohl zvýšit Fejfar, ale pálil jen do tyče a následná dorážka Brunclíka šla mimo. Na konečném skóre 6:1 se tak už nic nezměnilo.

Podolští díky vydařenému závěru první a úvodu druhé půle zlomili odpor soupeře a ve druhém poločase už bavili sebe i diváky. Ti i přes příznivý vývoj nemohli přijít na jméno rozhodčímu Benákovi, který obracel zákroky, faul na jedné straně pískl a na druhé ten samý ne, i za rozhodnutého stavu se snažil ukázat, kdo je pánem na hřišti. V 70. minutě dokonce přerušil zápas a nechal si zavolat kapitána a hlavního pořadatele a stěžoval si na chování diváků. Nakonec kapitán Mužátko diváky poprosil, ať na rozhodčího nekřičí a hrálo se dál. Benák měl však poslední slovo a vyhrožoval: "Počkejte, až budete hrát venku, tam si vás podáme!" I přes toto zdržení a několikeré střídání na obou stranách zápas v 88. minutě ukončil. Podolští fotbalisté si tak s diváky po dlouhé době vychutnali vítěznou děkovačku a zapili konec sezóny na "malé" rozlučce. Ta velká totiž bude následovat v sobotu 30. listopadu.

Fotogalerie: FC BP - Sadská

Branky: 18, 43., 55. a 75. Semínko, 45. Trpišovský, 62. Šimon - 29. Nedbal z penalty

Sestava FC: Beran - M. Šváb, Šálený, L. Toman, Mužátko - Šimon, Brunclík, Trpišovský (68. Kraus), Čakovský (55. Fejfar) - Jelínek (63. Švadlenka), Semínko (79. Kupka).

Sestava Sadská: Dálnoky (75. Jaroš) - Červinka, Jindra, Kaňka, Plot, Svoboda, Čapek, Nedbal, Šimek, Štácha, Melíšek. Střídali: Noll, Dvořák.

Rozhodčí: Benák Petr - Šmejkal Jiří, Svoboda Jindřich.

Video:

šance hostů

gól Michala Semínka v 18. minutě

šance Michala Semínka

penalta hosté

neuznaný gól domácích

šance Pavla Šimona

přímý kop Dana Mužátka

šance Tomáše Švadlenky

vítězná děkovačka

Zpět