Také áčko vyhrálo s čistým kontem - tři body přivezlo z Městce Králové

08.10.2018 21:41

Městec Králové - Bílé Podolí 0:2 (0:0)

Po domácí výhře v derby nad Vrdy chtěli Podolští uspět také na hřišti soupeře, konkrétně na půdě nováčka z Městce Králové. Po vyrovnaném průběhu to dlouho vypadalo na remízu, ale Podolští dokázali vstřelit první branku Čakovským a v závěru přidal pojistku Pulkert. 

První poločas byl opatrný a branka nepadla, i když několik šancí diváci viděli. Nebezpečnější byli domácí, kteří v 15. minutě po prudké zpětné přihrávce malým vápnem nedokázali umístit míč do prázdné brány! Druhou velkou šanci zmařil Dastych, který proti osamocenému útočníkovi vystihl jeho zakončení. Ani do třetice domácí neuspěli, když na zadní tyči těsně nedosáhli na dobře kopnutý trestný kop. Hosté měli sice opticky více ze hry, ale do šancí se nedostávali - jedinou možností byla ruka ve vápně ve 40. minutě, ale penalta se nepochopitelně nepískala. Do kabin se šlo za stavu 0:0. 

Ve druhé půli oba celky pokračovaly v opatrné hře, nikdo nechtěl jako první inkasovat. V 57. minutě nacentroval před bránu Fejfar, míč prošel až k Čakovskému, který na zadní tyči propasíroval balón do sítě - 0:1. Zaskočení domácí mohli inkasovat vzápětí druhou branku, ale Weinlichovi míč ve vápně skočil a k zakončení se nedostal. Domácí museli začít riskovat a hnali se za vyrovnáním, ale několik trestných kopů Dastych sebral - celkově defenziva Kobylek pracovala velmi dobře. Přesto v 80. minutě domácí mohli vyrovnat: po rohu vrátili míč před bránu a Vocásek trefil tyč! V 89. minutě Skala našel za obranou Pulkerta, který udělal kličku brankáři a rozhodl - 0:2. Vzhledem k tomu, že na utkání vyrazila z Bílého Podolí i početná skupina fanoušků Kobylek, mohli si hráči, realizační tým a fanoušci užít vítěznou děkovačku i na hřišti soupeře. Za skvělou podporu náleží podolským fanouškům velké poděkování!

Zápas byl remízový, ale Podolští předvedli větší vůli po vítězství a hlavně vstřelili dvě branky, díky kterým uloupili všechny body pro sebe. Ještě loni touto dobou nedokázaly Kobylky tyto remízové zápasy převážit na svoji stranu a prohrávaly je, ale poučily se a i přes úzký kádr dokáží pravidelně bodovat. Díky tomu jsou aktuálně na skvělém čtvrtém místě. Nicméně k dalším zápasům je třeba přistoupit s pokorou, třeba hned k tomu následujícímu - opět venkovnímu - ve Zruči nad Sázavou. Hraje se v sobotu od 16:00.

Fotogalerie: odkaz

Branky: 57. Čakovský, 89. Pulkert. 

Sestava BP: Dastych - Radek Toman ml., Šálený, Tomáš Švadlenka, Spáčil - Josef Fejfar, Skala, Pulkert, Čakovský - Weinlich (89. Kachmarskyy), Jelínek. Trenér Bohuslav Šváb. 

Sestava Městec Králové: Chrastný - Hradečný, Štok, Táborský, Vocásek, Poděbradský, Velenský, Král (52. Jizba), Janouch (66. Libánský), Čerovský, Blažek. Trenér Milan Švábenský. 

Rozhodčí: Kosina Ladislav - Kinčl Vlastislav, Holý Milan.

Video:

šance domácích

gól Milana Čakovského

tyč domácích

gól Lukáše Pulkerta

Zpět