Také benago zahájilo jaro vítězně, ze Sedlece veze výhru 2:0

28.03.2022 20:35

Sedlec B - Bílé Podolí B 0:2 (0:0) 

Svělý podolský víkend podtrhlo benago nedělním vítězstvím na hřišti tabulkového souseda - sedlecké rezervy. Před zápasem měli domácí v tabulce dvoubodový náskok, ale díky brankám Švadlenky a Radovnického se Kobylky dostaly na 10. místo právě před svého soupeře. 

Hrálo se za krásného počasí před skvělou diváckou kulisou, ale jak už to zkraje jara bývá, hřiště nebylo v ideální kondici a míč hodně odskakoval. Šance však byly k vidění na obou stranách - ve 12. minutě zahrozili domácí a Staš musel zasahovat, na druhé straně prověřil Dostála štiplavou střelou Radovnický. Ve 23. minutě Staš vyrazil střelu z vápna na roh. Po pěkné kombinaci ve 25. minutě jen těsně nedosáhl na míč v dobré pozici Fojtík. A protože Bíža střílel vedle, Švadlenka hlavičkoval nad a Radovnického střelu brankář chytil, šlo se do kabin za bezbrankového stavu. 

Do druhé půle vstoupili lépe domácí a po pěkné kombinaci se dostali i do zakončení, ale Staš držel podolské naděje. V 55. minutě se už skóre měnilo, jenže na druhé straně - Švadlenka si našel místo ve vápně a hlavou uklidil míč do sítě, 0:1. Uklidnění pro hosty přinesla 77. minuta, kdy Radovnický krásnou střelou zvýšil - 0:2. Domácí se nechtěli s průběžným skóre smířit a hnali se do útoku, největší šanci si vytvořili v 85. minutě, jenže zakončili mimo tři tyče. Staš tak udržel čisté konto a Podolští mohli slavit vítězný vstup do jara. 

Přitom před zápasem to vypadalo s podolskými nadějemi hodně špatně. Několik omluvenek předestíralo, že bude těžké dát dohromady 11 plejerů. To se nakonec povedlo i díky výpomoci hráčů z áčka Šálený - Radovnický - Tomáš Švadlenka. Tato trojice vytvořila osu mužstva, kterou skvělými výkony doplnili další hráči. Tři body ze hřiště soupeře je však nutné potvrdit také na domácí půdě - v neděli přijedou Rataje nad Sázavou, zápas začíná v 16:30. 

Branky: 55. Švadlenka, 77. Radovnický. 

Sestava BP: Staš - Jan Švadlenka, Šálený, Frčka, Procházka - Dvořák, Štoček st., Radovnický, Fojtík - Bíža, Tomáš Švadlenka. 

Sestava Sedlec: Dostál - Kožnar, Rohan, Žídek, Hyka, Klimpar, Češpiva, Cristea, Záleský, Vrba, Mrštík. Střídali: Kolda, Fitzbauer, Bohouňovský, Koriťák, Vavřina. 

Rozhodčí: Klobása Michael - Šnábl Jan, Pařez Radek.

Zpět