V derby byly úspěšnější domácí Vrdy, vyhrály o gól

08.10.2019 12:06

Vrdy - Bílé Podolí 2:1 (1:0)

V očekávaném derby chtěly Kobylky konečně prolomit nulu na kontě bodů ze soupeřových hřišť, to se jim ovšem nepodařilo. Trenér Šváb opět musel řešit problémy se sestavou, a přestože hráči z béčka zaskakující za zraněné a vykartované spoluhráče předvedli kvalitní výkony, na body to nestačilo.

Za vytrvalého deště se v prvním poločase více dařilo domácím - jejich dlouhé míče za obranu dělaly hostům velké problémy a plynuly z nich také šance, ovšem Dastych dva samostatné úniky dokázal zlikvidovat! Jenže ve 28. minutě už se skóre měnilo, když rychlý protiútok zakončil přesně Petr - 1:0. Podolští v prvním poločase bránu příliš neohrozili, největší šancí na vyrovnání byl závar ve 35. minutě, kdy míč poskakoval po malém vápně, ale hosté ho nedokázali napálit do sítě. Ve 40. minutě se ve vápně dostal k míči Weinlich, ale místo zakončení zkoušel ještě najít Tyšera, jehož střelu obrana zablokovala. Do kabin se tak šlo za jednobrankového vedení domácích.

Ve druhém poločase se hra opticky vyrovnala, jenže pozorná obrana domácích Kobylky do šancí nepouštěla. Vrdy stále hrozily z rychlých protiútoků, ale ani ony nedokázaly své akce kloudně zakončit. Až v 75. minutě si Podolští nepohlídali roh a Tomíšek hlavou zvýšil na 2:0. Teprve inkasovaná branka hostující hráče nakopla k větší aktivitě, ze které vyplynulo několik rohových kopů. V 78. minutě se Kupka po Štočkově rohu dostal k hlavičce, kterou ovšem Šindelář vytáhl nad břevno. Po dalším z rohů se odražený míč dostal k Tyšerovi, ale ten z dobré pozice mířil nad bránu. V 80. minutě Šálený vyslal do samostatného úniku Weinlicha, který obešel brankáře, narazil si ještě míč o tyčku a Podolští se konečně mohli radovat z branky - 2:1! Jenže v posledních deseti minutách předvedli domácí ve spolupráci s rozhodčími zdržovací komedii, při které se Podolští nemohli dostat do tlaku. Až v poslední minutě se v gólové šanci ocitl Weinlich, ale mával se hodně sporný ofsajd a zápas skončil.

Po prvním poločase to vypadalo na jasnou záležitost pro domácí, jenže brankář Dastych držel akcie Kobylek nad vodou. Po druhém inkasovaném gólu se hosté odhodlali k náporu, ale na víc než snížení to nestačilo. Podobně jako v Pátku nebo v Semicích k bodům nebylo daleko, ale Podolští musí zabrat dříve než v posledních patnácti minutách. Z tohoto pohledu domácí vyhráli zaslouženě a Kobylkám nezbývá, než se zase pokusit získat body na domácí půdě. V sobotu přijede Městec Králové, hraje se od 15:30.

Branky: 28. Petr, 75. Tomíšek - 80. Weinlich. 

Sestava BP: Dastych - Frčka, Kupka, Šálený, Jansa - Čakovský (15. Anton), Fejfar, Štoček ml., Radovnický - Tyšer, Weinlich. Trenér Bohuslav Šváb.

Sestava Vrdy: Šindelář - Havránek, Tomíšek, Petr L. (65. Šveřepa), Vavřina - Víšek, Růžička J. (46. Truksa), Růžička P., Franc, - Petr T., Nesládek. Trenér David Plašil. 

Rozhodčí: Chládek - Holakovská.

Zpět