V derby Kobylek proti Vrdům si oba celky body rozdělily

30.10.2021 17:02

Bílé Podolí - Vrdy 2:2 (1:1)

Až v předposledním kole I.B třídy, skupiny C, dolšo k derby dvou celků z kutnohorského okresu. Za slunečného (ale větrného) počasí si před krásnou návštěvou (200 diváků oba celky body rozdělily. Domácí šli dvakrát do vedení díky brankám Syutyka a Štočka, hosté však dokázali dvakrát srovnat.

Podolští věděli, že Vrdy mají mladé běhavé mužstvo, které je technicky na výborné úrovni, proto taktika trenéra Švába spočívala v důrazu v osobních soubojích a pokusit se využit standardní situace. To se v úvodu dařilo a domácí byli lepší, a to nejen v důrazu, ale i v kombinaci, kdy Syutyk se Štočkem přehrávali ve středu hřiště vrdovské záložníky a připravovali šance pro Jelínka se Švadlenkou. V 18. minutě se po kombinaci středem hřiště dostal do zakončení Švadlenka a Kožurik skvělým zákrokem vyškrábl míč na roh. Podolští udělali tlak v malém vápně a na Štočkův centr brankář nedosáhl, takže Syutyk na zadní tyči zakončoval do odkryté brány - 1:0. V prvním poločase bylo k vidění hned trojí střídání - nuceně museli střídat dvakrát hosté a jednou domácí. Od 30. minuty se hra vyrovnala a Vrdy se dokázaly několikrát dostat do vápna - Dastych si při centrech poradil a měl i štěstí, když hosté nedokázali zakončit před prázdnou bránou v malém vápně. Hostům se podařilo vyrovnat v 36. minutě po rozebrání obrany, zakončující Vávra si sám před brankářem věděl rady - 1:1. Vrdy ještě střílely dvakrát z vápna, ale zařízení netrefily, poločas skončil remízou 1:1.

Stejně jako v úvodu zápasu, tak vlétly Kobylky i do druhé půle aktivně. Ve 48. minutě si Weinlich pokryl dobře míč a byl faulovaný - 25 metrů je ideální parketa pro Štočka. Podolský střelec obstřelil zeď a nachytal Kožurika na vzdálenější tyči - 2:1. Diváci se dostali do varu a hráči obou mužstev zrovna tak, ale na hřišti byl k vidění spíše boj než kombinační fotbal. To vyhovovalo domácím, kteří bránili hubený náskok, ale do šancí Vrdy nepouštěli. Až v 65. minutě musel Dastych vytáhnout skvělý zákrok proti zakončení Kořínka do šibenice. Na druhé straně se opět k trestňáku postavil Štoček, ale tentokrát mířil nad. Hosté začali přebírat iniciativu, k čemuž jim pomohl zkrat Syutyka, který po zbytečném oplácení vyfasoval druhou žlutou a musel jít předčasně do sprch. Od té doby dobývaly Vrdy podolskou šestnáctku, ale domácím se dařilo centry odvracet. Až v 89. minutě se hostům povedl centr na zadní tyč, který neomylně zakončil Petr - 2:2. Hosté se proti deseti snažili i o vítěznou branku, ale to už důsledně bránící Kobylky nedovolily - derby skončilo remízou 2:2.

Domácí hráči byli z remízy zklamaní, protože inkasovali vyrovnávací gól až v samotném závěru, ale v celkovém kontextu je remíza zasloužená. Potvrdilo se, že derby nemá favorita; Vrdy jsou jediným soupeřem z top šestky, se kterým se Kobylkám podařilo bodovat. Až další vývoj ukáže, jestli je bod ztrátou nebo bude na konci soutěže doceněn. V posledním kole zajíždí Podolští do Sadské, hraje se v sobotu od 14:00, po návratu do Bílého Podolí bude následovat rozlučka s podzimní částí sezóny.

Branky: 19.  Syutyk, 48. Štoček ml. - 36. Vávra, 89. Petr.

Sestava BP: Dastych - Kubát, Kupka, Šálený, Chmelař - Smutný (56. Fejfar), Štoček ml., Syutyk, Radovnický - Tomáš Švadlenka, Jelínek (32. Weinlich).

Sestava Vrdy: Kožurik - Franc, Franc, Andrle, Kořínek, Petr L., Petr T., Burjetka, Cakl, Vávra, Tomíšek, Šveřepa. Střídali: Vavřina, Rubeš, Truksa.

Rozhodčí: Drábek Tomáš - Petýrek Válclav, Špaček Jaroslav. Delegát: Kindl Adam.

Diváků: 200.

Zpět