V derby se Suchdolem padaly branky až v penaltovém rozstřelu, bod navíc si odvezli hosté

13.09.2020 19:14

Bílé Podolí - Suchdol 0:1 na penalty 

Ve čtvrtém kole přišlo na řadu pro Kobylky první letošní derby (to druhé se bude hrát 3.10. ve Vrdech). V zápase s minimem šancí na obou stranách se body dělily po bezbrankové remíze, v penaltovém rozstřelu pak byli úspěšnější hosté. 

V prvním poločase se hrálo hlavně mezi oběma vápny. Podolští vycházeli ze zajištěné obrany a chtěli čekat na to, co vymyslí soupeř. Jenže Suchdol nastoupil s podobnou taktikou, a tak diváci příliš zajímavých akcí neviděli. K vidění byla jen jedna čistá gólová šance - ve 30. minutě po Fejfarově rohu hlavičkoval  důrazně Radovnický, ale bohužel přesně do míst, kde stál hostující brankář Čižinský. V dalších náznacích domácím nevyšla finální fáze - Tyšer dvakrát místo střely z dobré pozice ještě nahrával. Hosté se do šance dostali také po rohu, ale Dastych dobře zasáhl. Poločas skončil bez branek. 

Pakliže v první půli bylo šancí minimum, tak ve druhém poločase nepřišla prakticky žádná. Hosté se dostali k několika střelám zpoza vápna, ale Dastych byl pozorný, stejně jako na druhé straně Čižinský proti zakončení Tyšera. V 80. minutě mohl rozhodnout Švadlenka, jenže také místo zakončení ještě nahrával, načež suchdolská obrana míč odvrátila. Když se po zpětné Tyšerově přihrávce netrefil z vápna mezi tři tyče Radovnický, skončil zápas bezbrankovou remízou a šlo se na penalty. 

Při zápase dominovaly obrany v čele s oběma brankáři, ovšem při penaltovém rozstřelu tomu bylo naopak - z šestnácti pokusů nebyl k vidění ani jeden úspěšný zákrok. Nakonec musela v osmé sérii rozhodnout tyč, od které se míč odrazil před brankovou čáru, a bod navíc si odvezli hosté. 

Podolští opět museli odehrát celý zápas bez střídání, někteří hráči dohrávali se sebezapřením. „Naštěstí“ měl podobné problémy i soupeř, takže za celý zápas bylo k vidění jediné střídání, což je v krajské soutěži nevídaná věc. Domácí chtěli ze zápasu vytěžit více, ale i jeden bod musí brát. Celkem mají čtyři, stejně jako Suchdol. V dalším kole zajíždí Kobylky do Pátku, hraje se v sobotu od 16:30. 

Branky:

Sestava BP: Dastych - Jansa, Kupka, Šálený, Spáčil - Chmelař, Fejfar, Čakovský, Radovnický - Tyšer, Tomáš Švadlenka. 

Sestava Suchdol: Čižinský - Langmajer, Volný, Langr, Biroš - Herout, Böhm, Pacák - Oberreiter (70. Zelenka), Semrád, Zelený. 

Rozhodčí: Trumpus - Zdeněk, Kosina. 

Diváků: 60.

Zpět