V Jíkvi Podolští dvakrát vedli, přesto žádné body nemají

12.09.2021 07:37

Jíkev - Bílé Podolí 5:2 (2:2) 

Na hřiště tabulkového souseda jeli Podolští s bodovými ambicemi, které v poločase i na začátku toho druhého vypadaly nadějně. Pak ale přišly velké chyby v obraně a šance na body se rozplynuly. 

Začátek zápasu byl přesně podle představ trenéra Švába - po rychlém protiútoku přišel centr z levé strany a Smutný své zakončení poslal přesně do šibenice - 0:1. Domácí byli velmi dobře technicky vybavení a jejich rychlé narážečky dělaly hostům velké problémy. Po jedné takové kombinaci se dostal v 16. minutě do samostatného úniku Klimpl a vyrovnal na 1:1. Podolští hráli jednoduše, ale účelně - přežili několik nebezpečných standardek a sami z autu poblíž pokutového území vytěžili druhou branku: Švadlenka se dokázal zbavit obránce a na zadní tyči našel hlavu Radovnického - 1:2. V poslední čtvrthodině létal do vápna Kobylek jeden centr za druhým a ve 43. minutě přišlo vyrovnání, když hlavičkoval z malého vápna Veselý. Do kabin se šlo za stavu 2:2. 

Také nástup do druhé půle měli lepší Podolští, ale tentokrát to nedokázali brankově vyjádřit. Dva Štočkovy pokusy skončily těsně nad, ten druhý dokonce olízl břevno Blažkovy brány. Jenže v 69. minutě přišla chyba v rozehrávce a Fichtner dokázal proměnit samostatný únik, čímž poprvné v zápase poslal domácí do vedení - 3:2. Nic nebylo ztraceno: v 73. minutě mohl Kupka odčinit své předchozí zaváhání, ale po jeho hlavičce se míč odrazil od tyče zpět na malé vápno, odkud domácí dokázali míč odkopnout do bezpečí. O minutu později po rohu hlavičkoval Švadlenka a za překonaným brankářem míč vykopl z brankové čáry obránce. V rychlém sledu přišel rychlý protiútok do otevřené obrany a opět Fichtner zvýšil na 4:2. Když dal v 79. minutě gól do prázdné brány Klimpl, bylo rozhodnuto - 5:2. 

Po zápase zavládlo v kabině hostů velké rozčarování - tři body ležely v Jíkvi na trávníku, stačilo je sebrat. Kobylky vedly díky premiérové trefě Smutného v zelenobílém dresu, po vyrovnání znovu vedly díky Radovnickému, ale gól do šatny dodal domácím klid na kopačky. Podolští bohužel druhý poločas nezvládli - ke smůle v zakončení se přidaly chyby v obraně, díky čemuž všechny body přenechali domácím. Je to velká škoda, ale zároveň poučení do dalších bojů, samozřejmě za překpokladu, že se podobné chyby nebudou opakovat. Na místě je opět pochválit mladé rozhodčí, kteří sice nepředvedli bezchybný výkon, ale v žádném případě výsledek neovlivnili. Příště se hraje opět venku a opět na Nymbursku, v Ostré zápas začíná v sobotu v 16:30. 

Branky: 16. a 79. Klimpl, 43. Veselý, 69. a 76. Fichtner - 4. Smutný, 30. Radovnický. 

Sestava BP: Dastych - Jansa, Kupka, Šálený, Weinlich - Fejfar, Štoček ml., Kubát (74. Tyšer), Radovnický - Smutný, Tomáš Švadlenka. 

Sestava Jíkev: Blažek - Schubert, Šittich, Veselý, Fichtner, Klimpl, Másílko, Kyli, Kóňa, Miko, Mamurov. 

Rozhodčí: Vender Bohumil - Horák Matěj, Černý Adam. Delegát: Holý Václav.

Zpět