V přípravě cenné vítězství

11.08.2010 21:21

Bílé Podolí - Čáslav B 3:2 (0:2)

V Bílém Podolí doufáme, že pro letošek nebude platit známá rovnice dobré výsledky v přípravě = špatné výsledky v soutěži. Ve středečním podvečeru přijeli k přípravnému zápasu fotbalisté Čáslavi B. Bílé Podolí nastoupilo v sestavě, která by se mohla podobat sestavě v mistrovských utkáních. Domácí začali lépe a Jelínek se dral do střelecké pozice, ale z úhlu zakončil mimo. V 6. minutě však udeřilo na druhé straně - Toman si nerozumněl s Beranem a připravili tak útočníkovi snadnou pozici - 0:1. Od té doby se šance střídaly na obou stranách. Po dvaceti minutách se dostal do šance Jelínek, když po Šáleného prudkém centru zakončoval do brankáře. Ve 25. minutě Semínko na poslední chvíli zblokoval střelu z nebezpečné pozice na roh. V 36. minutě střílel Šálený z úhlu do dobře postaveného brankáře. Hostující brankář se zapotil i o dvě minuty později, když se vrhl pod kopačky Zelenému, aby zabránil v gólové šanci. V 39. minutě si zachytal i Beran, který uspěl v situaci jeden na jednoho. Poločas plný šancí zakončil svou chybou Štoček, který váhal s rozehrávkou tak dlouho, až mu soupeř sebral míč a uklidil ho do brány - 0:2.

Po poločase se kobylky na svého soupeře vrhly. Skala obral o míč stopera a našel Jelínka, který při současné formě neměl problém se zakončením - 1:2. V 50. minutě už bylo vyrovnáno, protože tentokrát Jelínek zabojoval u lajny a oplatil gólovou přihrávku Skalovi, který trefil prázdnou bránu - 2:2. Od tohoto okamžiku hosté více drželi míč na svých kopačkách, ale do šancí se nedostávali. Naopak Jelínek dostal přihrávku za obranu, byl u míče rychleji než brankář, který ho zastavil jen za cenu faulu v pokutovém území. Penaltu proměnil Josef Fejfar a domácí vedli - 3:2. V 77. minutě se prezentoval pěknou střelou Skala, ale trefil tyč. V 82. minutě mohli hosté využít svůj tlak, ale nebezpečnou zpětnou přihrávku vykryl Beran. A když nikdo z hostujících hráčů netrefil pěkně kroucený centr z poslední minuty, skončilo vyrovnané utkání výsledkem 3:2 pro podolské.

Příští přátelský zápas odehrajeme s Paběnicemi v sobotu 14.8. od 17 hodin na hřišti v Bílém Podolí.

Fotogalerie: FC BP - Čáslav B

Branky: Jelínek, Skala, Josef Fejfar z pen.

Sestava: Beran - Toman (65. Jakub Fejfar), Štoček, Semínko, Chmelař - Skala, Mužátko (60. Švadlenka), Josef Fejfar, Zelený (74. Šilha) - Jelínek, Šálený

Zpět