V Sokolči áčko vedlo, po půli domácí skóre otočili

05.04.2016 11:57

Sokoleč - Bílé Podolí 3:1 (0:1)

Podolští jeli do Sokolče v dobrém rozpoložení a svou pohodu dokázali vyjádřit i v prvním poločase. V tom druhém se pískaly penalty proti Kobylkám, a tak body zůstaly domácím.

Podolští fotbalisté nastoupili do zápasu bez zbytečného respektu a v 5. minutě Fejfar nacentroval na volného Chmelaře, který z malého vápna zakončil jen slabě. Ve 12. minutě Jelínek z úhlu postupoval sám na Kuna, prostřelil ho, ale dobíhající obránce dokázal z prázdné brány míč vykopnout. Další gólovku hostů zhatila nepřesná finální přihrávka Švadlenky na Jelínka, když v tu chvíli postupovali dva na jednoho. Domácí ze své převahy v držení míče vytěžili jen dvě střely vedle a několik centrů, které obrana v čele s brankářem Červinkou odvrátila. Ve 25. minutě přišel další rychlý protiútok - Šváb obral soupeře o míč, vysunul Jelínka, který si obhodil brankáře a míč poslal do prázdné brány. Dobíhající stoper Šťastný míč rukou vyrazil (viz video), takže se pískala penalta, ale k překvapení všech rozhodčí Trumpus zapomněl udělit červenou kartu! Fejfar penaltu proměnil - 0:1. Ve zbytku poločasu se obraz hry nezměnil - domácí se snažili něco vymyslet, ale hosté dobrou defenzivou nepouštěli soupeře k zakončení. Za zmínku stojí jen brutální zákrok Finka na Chmelaře (viz fotogalerie), po kterém musel hostující záložník střídat se zraněným kolenem. Ve třetí nastavené minutě ještě předvedli frustrovaní domácí další volejbalovou vložku, kdy po rohu smečoval Čáp těsně nad břevno. Na poločasovém vedení hostů se už nic nezměnilo.

I druhá půle pokračovala ve znamení domácí bezzubé ofenzivy - podolští záložníci výborně pomáhali stoperům i bekům, dokázali zdvojovat hráče, takže i v případě prohraného souboje dokázali hosté situaci zvládnout. Až v 60. minutě se středem hřiště prodral Fink, byl faulovaný na půlce půlky, ale doběhl až do vápna a rozhodčí Trumpus odpískal penaltu! Tu Čáp proměnil a bylo vyrovnáno - 1:1. O tři minuty později se pískala další penalta - po nedůrazném odkopu se míč vrátil do vápna a v následné skrumáži upadl jeden ze sokolečských hráčů - 2:1. V 70. minutě sejmul Šváb v rohu vápna Finka, ale čtvrtá se penalta nepískala. V 75. minutě Kupka dostal žlutou kartu a podle rozhodčího šlo již o druhou, takže musel ze hřiště. Jen je škoda, že o té první zapomněl nejistý arbitr, který pískal své první utkání v krajské soutěži, hráče informovat. Stejně tak si ničeho nevšiml místní hlasatel, který všechny ostatní karty hlásil. V deseti zkusili hosté ještě vysunout hru a zaútočit, ale Švadlenkova střela šla vedle. Na druhé straně potvrdil tři body pro domácí Pěkný po rychlém protiútoku - 3:1.

Domácí byli v držení míče jasně lepší, ale ze hry by gól nedali do večera. Díky penaltám ale mohou slavit tři body a dál stíhat Polepy v tabulce. Podolští podali statečný výkon, za který se určitě nemusí stydět, na body to bohužel nestačilo. Otázkou zůstává, jaký výkon by museli hosté podat, aby na body dosáhli. V dalším kole přijedou Břežany a situace v tabulce velí Kobylkám v domácím prostředí bodovat naplno. Hraje se v sobotu od 16:30.

Fotogalerie: odkaz

Branky: 61. z penalty a 64. z penalty Čáp, 88. Pěkný - 25. z penalty Fejfar.

Sestava FC: Červinka - Kupka, Martin Šváb, Šálený, Svoboda - Josef Fejfar, Hájek, Čakovský, Chmelař (38. Štoček, 83. Jansa), Tomáš Švadlenka - Jelínek.

Sestava Sokoleč: Kun - Muller, Šťastný, Pěkný, Hruška, Fink, Kozel, Tomáš Šváb, Vodvářka (46. Fink), Auer (89. Škopek), Čáp (81. Mojžíš).

Rozhodčí: Trumpus - Zdeněk, Radina.

Video:

situace před penaltou ve 25. minutě

Zpět