Ve druhém poločase benago přejelo Sedlec a bere tři body

30.03.2014 10:13

Bílé Podolí B - Sedlec B 4:1 (0:1)

Sedlecké prokletí je zlomeno, podolská rezerva si po třech porážkách s neoblíbeným soupeřem připisuje tři body za výhru 4:1. Ta se ovšem nerodila lehce.

V první půli byla hra vyrovnaná. Podolští se snažili něco vymyslet, ale do finální fáze se většinou ani nedostali kvůli nepřesnostem v rozehrávce. Několik střel z dálky zařízení netrefilo, takže hosté ve 24. minutě udělili lekci z produktivity - Stolín si zaběhl mezi obránce a sám před Beranem zavěsil - 0:1. Mohlo být ještě hůře, ale Beran po předchozí nepovedené malé domů Koldu vychytal. Podolští kopali nezpočet rohových kopů, ale vysoká obrana si s nimi dokázala poradit. Ve 43. minutě měl na kopačce vyrovnání Horký, který si naběhl na Štočkův centr, ale mířil těsně vedle. Poločas vyhráli hosté a Podolští věděli, že výkon předvedený v prvním poločase na body stačit nebude.

Do druhé půle nastoupilo na domácí straně úplně jiné mužstvo. Ihned se vrhlo do útoku a během pár minut otočilo skóre. V 52. minutě centroval před bránu Mužátko a brankář si srazil míč do vlastní brány - 1:1. Podolští vycítili šanci a už v 55. minutě vedli - Kupka si naskočil na milimetrový centr Šilhy a poslal Kobylky do vedení 2:1. O minutu později střílel Skala, ale brankář tentokrát dobře zasáhl. V 60. minutě Skala pronikl do vápna, obránce ho nešetrně podrazil a domácí záložník se skácel k zemi. Nařízenou penaltu proměnil Štoček - 3:1. Dvougólový náskok domácí hráče uklidnil a ti se snažili předvést něco divákům, kteří dorazili v hojném počtu. V 69. minutě však Kachmarskyy sám před brankářem neuspěl. V 77. minutě pálil pěkně technicky Brunclík, ale míč se mezi tři tyče nevešel. V 80. minutě střílel Šilha, jeho střelu tečoval patou Kupka, ale krásný gól pro ofsajd neplatil. V 85. minutě mohl zvýšit po Štočkově vysunutí Švadlenka, ale brankář vytáhl další kvalitní zákrok. Až v 86. minutě se povedlo vstřelit čtvrtou branku - Kachmarskyy si všiml vyběhnutého brankáře a z 25 metrů efektní lob nasměřoval přímo do šibenice - 4:1.

Díky nástupu do druhého poločasu a produktivitě stoperů Kobylky první jarní domácí mistrovský zápas zvládly a dál se drží na třetím místě. Příští týden je sice souběh s áčkem (stejně jako měla souběh Viktorka s áčkem, které hrálo ve stejnou dobu ve Vrdech), ale na podzim benago ukázalo, že i v této konstalaci dokáže vozit body ze hřiště soupeře. V Záboří se hraje v sobotu od 16:30.

Fotogalerie: FC BP B - Sedlec B

Branky: 52. Mužátko, 55. Kupka, 61. Štoček z penalty, 86. Kachmarskyy - 24. Stolín.

Sestava FC: Beran - Jansa, Kupka, Mužátko, Šilha - Horký (66. J. Švadlenka), Skala (80. R. Toman), B. Šváb, Kachmarskyy - Doubek (46. Brunclík), Štoček.

Sestava Sedlec: Drtina - Bouma, Martin, Andrašík, Novák, Košátko A., Spáčil, Košátko D., Kolda, Ďoubal, Stolín. Střídali: Svoboda, Doležal, Jiráň.

Rozhodčí: Navrátil Milan (OFS Kolín).

Diváků: 60.

Zpět