Ve Škvorci Kobylky inkasovaly hned v první minutě, prohrály 3:0

30.08.2018 08:12

Škvorec - Bílé Podolí 3:0 (1:0)

Do nové sezóny I.B třídy vstoupili Podolští na půdě nováčka z Prahy-východ. Bohužel hned od úvodní minuty prohrávali a po bezkrevném výkonu zůstaly zaslouženě všechny body domácím.

Začátek byl jako ze zlého snu - i přes veškerá upozornění na koncentrovanost hned v první minutě přišla akce domácích, kterou Podolští odvrátili na roh, po kterém skóroval trestuhodně neobsazený Terynek - 1:0. Tato situace určila další ráz zápasu - domácí se uklidnili a hosté se nemohli dostat do tempa, byli všude pozdě. Škvorečtí dokázali dobře kombinovat ve středu hřiště a po stranách, ale do gólových šancí se už také nedostávali. Největší nebezpečí přicházelo po standardních situacích, kterých se v okolí Dastychova vápna generovalo až příliš, ale podolský brankář držel jednobrankový rozdíl ve skóre. Ve 35. minutě vykopl míč z brankové čáry Šálený, ale ve 40. minutě už domácí zvýšili - špatná domluva brankáře s obráncem vyústila v trestný kop, který usměrnil hlavou do sítě Bobáň - 2:0. V prvním poločase Podolští na bránu nevystřelili - jediný nadějný protiútok do otevřené obrany zastavil rozhodčí kvůli dvěma míčům na hřišti.

Ve druhé půli nastoupilo úplně jiné mužstvo. Podolští dokázali lépe kombinovat, pomocí rychlých narážeček se dostávali na soupeřovu polovinu, ale většina akcí skončila ofsajdem nebo faulem domácích, což vyšlo nastejno, protože následný trestný kop většinou také skončil ofsajdem. Domácí v 62. minutě předvedli ukázkový protiútok, který zakončili šťastně tečovanou střelou do protipohybu brankáře - 3:0. To byl definitivní konec podolských nadějí na bodový zisk. Od té doby se hosté soustředili hlavně na to nedostat ještě vyšší příděl a dohrát v jedenácti, což vzhledem k podmínkám, které na hřišti panovaly, nebyl úplně snadný úkol. Nakonec se oboje podařilo a zápas skončil výsledkem 3:0.

Domácí vyhráli zaslouženě, hlavně v prvním poločase na hřišti dominovali a vytvořili si několik šancí, z nichž dvě proměnili. Podolští vystřelili za celý zápas dvakrát na bránu, což je důvod k zamyšlení do dalších zápasů. Doma proti Sokolči podobný výkon určitě na body stačit nebude. Hraje se v sobotu od 17 hodin.

Branky: 1. Terynek, 40. Bobáň, 62. Větrovec.

Sestava BP: Dastych - Frčka, Šálený, Kupka, Toman (72. Hájek, 86. Štoček) - Vítek, Pulker, Fejfar, Čakovský - Švadlenka, Weinlich. Trenér: Bohuslav Šváb.

Sestava Škvorec: Pikner - Terynek, Větrovec (66. Housa), Větrovec (86. Novotný), Kříž, Pont (89. Kutílek), Havierník (79. Faulhaber), Havierník, Pozdník (84. Bureš), Bobáň, Sladký. Trenér: Vladimír Zeman.

Rozhodčí: Hlavnička, Kvasnička, Nágl.

Zpět