Ve Vrdech přivál silný vítr vítězství domácím

06.10.2020 21:36

Vrdy - Bílé Podolí 4:0 (1:0) 

Smutná podívaná naskytla se v sobotu divákům, kteří si přišli užít možná poslední kolo, na které ještě budou na podzim vpuštěni. Místo bojovného derby viděli diváci jen hodně silný vítr a tragikomický výkon rozhodčího Glogara, který si neustále chtěl dokazovat, kdo je na hřišti v černém. 

Hned ve 3. minutě bylo jasné, odkud vítr fouká, když domácí útočník zezadu podrazil obránce, díky čemuž postupoval sám na bránu, ovšem Dastych jeho zakončení vystihl. Hosté svou váhavou rozehrávkou v 8. minutě pustili Vrdy do další šance, ale střelu mířící pod břevno Dastych skvělým zákrokem lapil. Vítr zesílil v 19. minutě, kdy Kupka odvrátil po rohu míč mimo vápno, při odkopu byl faulován, ale rozhodčí odpískal penaltu! Havrda ji proměnil, ale zřejmě to bylo i na domácí hráče moc, protože trefu vůbec neslavili, domácí diváci jen pobaveně kroutili hlavou - 1:0. Podolští nepředvedli v první půli nic konstruktivního směrem dopředu, snad ani nemohli, ale ani domácí už se do šance nedostali, a tak spíše pokračovala trapná one man show díky obráceným faulům a vymyšleným žlutým kartám. 

Ani vstup do druhé půle se Kobylkám nepovedl - Dastych místo odkopu chytil malou domů do ruky a z následného trestného kopu zvýšil Havrda na 2:0. Navíc za pokračující protesty dostal podolský brankář druhou žlutou kartu a pro hosty to vypadalo, že je po zápase. Jenže opak byl pravdou - vítr se trochu utišil a Podolští nejen, že nepouštěli domácí do šancí, ale také dokázali skórovat, když Kubát na zadní tyči chytře zavěsil proti vyběhnuvšímu brankáři. Jenže i tuto povedenou chvilku dokázali rozhodčí zavraždit - konkrétně pomezní Jarolímek, který nepochopitelně odmával ofsajd. A tak se měnilo skóre na druhé straně, když Plašilův centr z velké dálky vzal vítr a míč skončil v bráně - 3:0. Alespoň čestný úspěch měl na noze Štoček, který famózně trefil míč z voleje, ale brankář předvedl skvělý zákrok a udržel čisté konto. O chvíli později na zadní tyči hlavičkoval Kubát, ale i tentokrát Garčár zasáhl. V 90. minutě ještě z rychlého brejku pečetil vítězství domácích Šveřepa - 4:0. 

Podolští předvedli lepší výkon paradoxně ve druhém poločase, kdy hráli v oslabení. Jeden gól dali a dvě další tutovky chytil brankář. Nikdy se nedozvíme, jak by to vypadalo, kdyby se pískala a mávala rovina, což je velká škoda. Takovíto lidé krajskému fotbalu obrovským způsobem škodí, což si oni sami zřejmě vůbec neuvědomují. Když pak předvedou podobný zářez před zraky delegáta, je otázkou, jak můžou pískat dál. Domácí hráči se omlouvali, že s tím nemají nic společného. V celkovém kontextu vyhráli zaslouženě, mají mladé mužstvo, které má do budoucna velký potenciál. V dalším kole přivítají Podolští Městec Králové. Hraje se v sobotu od 16 hodin.

Branky: 19. z penalty a 50. Havrda, 78. Plašil, 90. Šveřepa. 

Sestava BP: Dastych - Jansa, Kupka, Šálený, Jakub Šejvl - Kubát, Hájek, Fejfar, Radovnický (71. Štoček st.) - Bíža (50. Beran), Tomáš Švadlenka. 

Sestava Vrdy: Garčár - Vavřina, Tomíšek, Petr, Andrle (82. Šolta) - Šveřepa, Růžička J., Růžička D. (74. Plašil), Havrda, Franc (82. Rubeš) - Mikyska. 

Rozhodčí: Glogar starší – Jarolímek, Glogar mladší. Delegát: Divilek.

Zpět