Ve Zbýšově benago dotahovalo, ale na body nedosáhlo

29.09.2020 16:06

Zbýšov - Bílé Podolí 4:2 (3:1)

Do Zbýšova jeli Podolští v nelehké pozici - v poslední době se jim vůbec nedaří, mají na kontě jediný bod. Navíc je málo hráčů - pokud se zrovna nehraje proti Červeným Janovicím, tak je problém dát dohromady jedenáctku zdravých fotbalistů.

Zápas začal pro hosty hned dvěma problémy - v 8. minutě se zranil Šejvl st. a musel střídat, v 11. minutě se domácí dostali do vedení. Domácí byli lepší a Beran se musel otáčet, aby udržel pro hosty jen jednobrankové manko. Jenže ve 32. minutě kapituloval podruhé a pro Kobylky to nevypadalo příliš nadějně - 2:0. Naštěstí hned o minutu později utekl domácí obraně Bíža a jeho centr Fejfar uklidil za Brabcova záda - 2:1. Jenže ještě do poločasu si Zbýšov vzal dvoubrankové vedení zpět po dorážce z malého vápna - 3:1. V poslední minutě se ke střele dostal Jukl, ale mířil těsně vedle.

Do druhého poločasu nastoupili Podolští sebevědoměji, ale první šanci měli domácí - Beran však gólovku zlikvidoval. Na druhé straně Jukl ve vyložené šanci napálil břevno! V 65. minutě hlavičkoval Švadlenka a dorážel Bíža, ale snížení z toho nebylo ani tentokrát. Domácí také šance zahazovali, dokonce nedali penaltu v 77. minutě. V 81. minutě vykřesal naději pro hosty Fejfar, který hlavou zakončil roh Štočka - 3:2. Podolští vrhli všechny síly do útoku, ale do šance se nedostali a naopak těsně před koncem kapitulovali počtvrté - samostatný únik proměnil Králík, 4:2.

Podolští opět neměli daleko k zisku alespoň jednoho bodu, ale ani ve Zbýšově se to nepovedlo. V tabulce je z toho 12. místo - navíc jen díky tomu, že Miskovice a Rataje nemají zatím ani bod. V dalším kole přijede do Bílého Podolí rezerva Sedlece, hraje se v neděli od 15 hodin.

Branky: 11. a 88. Králík, 32. Sobotka, 38. Zosimčuk - 33. a 81. Fejfar.

Sestava BP: Beran - Jindřich Šejvl (8. Forst), Šváb, Jansa, Jakub Šejvl - Fojtík, Štoček st., Fejfar, Jukl - Bíža, Tomáš Švadlenka.

Sestava Zbýšov: Brabec - Jirák J., Jirák M., Králík, Vavřička, Lacina, Sobotka, Škodák, Šemík, Leskovjan, Zosimčuk. Střídali: Novotný, Janeček, Bobek.

Rozhodčí: Klobása Michael.

Zpět