Vedoucí Jíkev odjela z Bílého Podolí bez bodů

23.04.2022 15:32

Bílé Podolí - Jíkev 3:2 (3:2)

Po výhře na horké půdě v Městci Králové Podolští sice chtěli potvrdit tři body v domácím zápase, ale proti lídrovi z Jíkve se bodové prognózy říkaly nahlas jenom opatrně. Nakonec to však vyšlo - pomohl faktor Jelínek a také nedisciplinovanost hostů, kteří ve druhém poločase hodně ulehčili Kobylkám cestu za třemi body.

Úvod zápasu byl jako jako z říše snů - ve 2. minutě Štočkův přímý kop Blažek vyrazil před sebe a Jelínek se štěstím propasíroval míč o tyč do sítě - 1:0. V 10. minutě už to bylo o dvě branky - Štoček se prokličkoval na hranici vápna přes tři hráče a jeho zakončení bodlem Blažek opět jen vyrazil, Podolští opět byli u míče první a Tyšer dorazil míč do sítě, 2:0! Hosté však nezmatkovali, dali míč na zem a v kombinaci dominovali. Jenže jen po vápno - kromě nepřesné střely zpoza vápna podolská defenziva pracovala bezchybně. Navíc ve 35. minutě přidal Jelínek třetí gól, když po Švadlenkově přihrávce prostřelil Blažka mezi nohy, 3:0! Vypadalo to na poklidný průběh zápasu, jenže chyba lávky - ve 42. minutě Veselý přesnou hlavičkou po rohu upravil na 3:1 a ve 45. minutě Klimpl po průniku ze strany přesnou střelou o tyč snížil na 3:2!

V kabině seděli Podolští se svěšenými hlavami, protože takhle hloupě přijít o tříbrankový náskok nevěstilo nic dobrého. Hosté pokračovali v sebevědomé kombinaci a vypadalo to, že vyrovnání je otázka času. Ale Podolští hrozili ze standardních situací a dostali se i do gólové šance - po Štočkově centru připravil Jelínek míč Švadlenkovi, jenže tentokrát se Blažek vytáhl a dokázal stoprocentní gólovku zlikvidovat. Na druhé straně přišla jen jedna šance, ale také gólová, naštěstí se míč snesl po hlavičce z deseti metrů těsně nad břevno. V 70. minutě se začalo na hřišti přiostřovat - Jelínek při napadání rozehrávky hostů fauloval brankáře, ale ten se místo rozehrávky trestného kopu po domácím útočníkovi nesmyslně ohnal a musela následovat červená karta. Hosté i v deseti tlačili a snažili se kombinovat, ale centry do vápna dokázala obrana odvrátit. V 84. minutě přišla druhá červená pro hosty. Opět v tom měl prsty Jelínek, na kterém se vyfauloval Kóňa. Ani v devíti to hosté nevzdali a nutno dodat, že centry do vápna domácích létaly i tak, ale Dastych udržel rozdílový stav a Podolští mohli rozhodnout, jenže Jelínek nedokázal brankáře ze 35 metrů přehodit, následně Weinlichův pokus střídající brankář Balcar zlikvidoval. V 87. minutě mohl z rychlého brejku rozhodnout Čakovský, ale přestřelil odkytou bránu. Kobylky to mrzet nemuselo, tři body i přes další vyhrocenou výměnu názorů zůstaly doma.

Pro fanoušky úžasný zápas, pro hráče a trenéry spíše infarktový, ale s dobrým koncem - vítěznou děkovačku si užili všichni zúčastnění. Nakonec tedy rozhodl skvělý nástup Kobylek do zápasu a ve druhé půli nepochopitelný zkrat jíkevského brankáře. Díky výhře mají Kobylky už 27 bodů a záchranu soutěže ve vlastních rukou. Navíc i v příštím kole se hraje doma - v sobotu od 13 hodin začíná zápas s Ostrou. 

Branky: 2. a 35. Jelínek, 10. Tyšer - 43. Veselý, 45. Klimpl.

Sestava BP: Dastych - Skala (62. Dvořák), Kupka, Šálený, Jansa - Fejfar (54. Čakovský), Štoček ml., Radovnický - Tyšer (46. Weinlich), Jelínek, Tomáš Švadlenka.

Sestava Jíkev: Blažek - Schubert, Miko, Kyli, Kuchař, Zejmon, Šittich, Klimpl, Veselý, Kóňa, Pařízek. Střídali: Balcar, Másílko, Fichner.

Rozhodčí: Braunšvejg Vojtěch - Remenec Lubomír, Zuskin Petr. Delegát: Kosina Ladislav.

Diváků: 50.

Zpět