Vítězná série béčka skončila v nastavení zápasu s Ratajemi

11.11.2022 22:22

Bílé Podolí B - Rataje nad Sázavou 2:3 (0:2)

Po úctyhodných šesti vítězných zápasech v řadě vyšlo benago bodově naprázdno. Přestože ve druhé půli dokázali Podolští díky dvěma brankám Štočka st. vyrovnat, zápas rozhodly chyby rozhodčího v závěru zápasu.

První velkou šanci si připsali hosté, v 16. minutě musel Pokorný vytasit skvělý zákrok na čáře, aby udržel bezgólový stav. Na druhé straně byla k vidění šance o 2 minuty později - po Štočkově obstřelu zazvonilo za Koldsciterem břevno! Ve 21. minutě postupoval sám ze strany Horálek, ale byl z toho jen roh po zákroku brankáře hostů. Podobná situace se opakovala ve 30. minutě po Tronchevově průniku, brankář znovu stačil jeho zakončení vyrazit na roh. Domácí mohli svých neproměněných šancí litovat, protože v rozmenzí pěti minut se hosté dvakrát prosadili: ve 35. minutě po chybě obrany, ve 40. minutě po závaru po rohovém kopu - 0:2. 

Kobylky se však nevzdaly a ve druhé půli si vynutily tlak. V 60. minutě se do vápna dostal Tronchev a byl zastaven jen za cenu faulu, následnou penaltu proměnil Štoček - 1:2. V 72. minutě už bylo vyrovnáno, když se prosadil opět Štoček, tentokrát hlavou na zadní tyči - 2:2. Hosté však nic nevzdali a mohli si vzít vedení zpět v 75. minutě, ale Pokorný zneškodnil samostatný nájezd. Zápas rozhodla situace z 88. minuty: Cakl byl ve vápně u míče dříve než vyběhnuvší brankář, který jej dost nešetrně skolil k zemi. Šlo o jasnou situaci - měla být odpískaná penalta, Cakl byl odnesen na nosítkách a musel na rentgen, brankář se za svůj faul omlouval. Jenže rozhodčí Hejduk nepochopitelně penaltu nepískl, navíc za následnou kritiku domácích a dotaz, proč nechrání zdraví hráčů, rozdal Petru Štočkovi a Spáčilovi červené karty! Místo penalty a velké šance na vítězství pro Kobylky tak nastala situace zcela opačná, hosté proti devíti dokázali v nastavení skórovat, 2:3.

Po zápase byla na domácích hráčích i fanoušcích znát velká frustrace - kdyby šlo o hraniční situaci, tak by se dala pochopit neochota rozhodčího odpískat druhou penaltu pro domácí v zápase. Ale tady nebylo o čem diskutovat, šlo o velký zkrat rozhodčího, který významně ovlivnil zápas. Benago tak zůstává na 6. místě a k poslednímu zápasu vyrazí mimořádně v sobotu dopoledne na půdu lídra tabulky III. třídy do Uhlířských Janovic. Hraje se od 10:15.

Branky: 61. z penalty a 74. Štoček - 35. a 40. Novotný, 91. Hrabánek.

Sestava BP: Pokorný - Jan Švadlenka (78. Procházka), Petr Štoček, Cakl, Doubek - Jukl (61. Fojtík), Muller, Spáčil, Horálek - Luboš Štoček st., Tronchev.

Sestava Rataje: Koldcsiter - Brablík, Staněk, Novotný M., Hrabánek, Čepelák, Hollge, Kubišta, Novotný Z., Kocourek, Forman. Střídali: Kozlík, Svoboda, Brablík.

Rozhodčí: Hejduk Zdeněk.

Diváků: 50.

Zpět