Vítězná série skončila v Žiželicích, na půdě posledního celku tabulky

23.05.2022 12:05

Žiželice - Bílé Podolí 3:1 (1:1)

Pořádnou facku dostali podolští fotbalisté na půdě posledního celku tabulky. V posledních zápasech trenér Šváb slepoval sestavu s velkými problémy, tentokrát chyběla kompletní obranná čtveřice. Domácí byli lepší a po vedoucí brance Štočka výsledek otočili. Byla to jejich první výhra v sezóně!

Těžko říct, jestli došlo k podcenění, nebo výkon Kobylek ovlivnil dopolední termín zápasu, ale od první minuty byli domácí nebezpečnější a dostali se do několika samostatných úniků. Dva dokázal Dastych vyřešit, jeden zakončili vedle a jeden skončil penaltou po faulu na hranici pokutového území. Jenže Jiří Dastych penaltu zlikvidoval a pokračovalo se za bezbrankového stavu! Do hry se následně dostali také hosté a ve 23. minutě se z trestného kopu z 25 metrů přesně trefil Štoček - 0:1. Jenže ani vedení nevneslo na podolské kopačky více klidu - naopak domácí pokračovali v rychlých přechodech do útoku, ovšem zakončení se jim nedařilo. Až ve 41. minutě přišlo vyrovnání, když Živný vystihl rozehrávku ve vápně hostů a pohodlně vyrovnal na poločasových 1:1.

Vstup do druhé půle byl od Kobylek přece jenom aktivnější - vynutily si několik standardních situací. V 50. minutě po Štočkově centru zakončoval Radovnický, ale skvělým zákrokem se blýskl Rokos a udržel remízový stav. Ani další šance hostů nebyla úspěšná - na zadní tyči těsně nedosáhl na míč Švadlenka. Domácí se dostali do vápna v 56. minutě a hned z toho byl gól - Martinek se po sérii odrazů dostal až k zakončení a přesnou střelou k tyči poslal domácí do vedení 2:1. Podolští měli mírnou územní převahu, ale do šancí se nedostávali a naopak každý nakopnutý míč domácích znamenal nebezpečí rychlého protiútoku - tak jako v 73. minutě, kdy samostatný únik zastavil Dastych až penaltovým faulem, tentokrát Dohanič proměnil - 3:1. V podoslkém podání byla k vidění už jen křeč, která k ohrožení branky nevedla. V závěru se ještě zbytečně nechal vyprovokovat k červené kartě Čakovský, když mu domácí hráč sebral míč při autovém vzhazování. V nastavení mohl ještě zvýšit po dalším samostatném úniku Novotný, ale zamířil vedle. Domácí hráče to mrzet nemuselo, i tak získali tři body.

Žiželice vyhrály zaslouženě, Podolští musí porážku hodit za hlavu a vrátit se k bojovnosti, která v předchozích zápasech znamenala pět výher v řadě. A že v příštím kole bude nutné přistoupit k zápasu s mnohem vyšším nasazením je jasné už podle soupeře - přijedou první Býchory, které mají nakročeno do I.A třídy! Hraje se v sobotu od 13 hodin.

Branky: 41. Živný, 56. Martinek, 73. Dohanič z penalty - 23. Štoček ml.

Sestava BP: Dastych - Čakovský, Fejfar, Kubát, Weinlich - Dvořák, Chmelař, Štoček ml., Štoček st. (80. Bíža), Radovnický - Tomáš Švadlenka.

Sestava Žiželice: Rokos - Bubeník, Živný M., Živný D., Koníček, Mical, Novotný, Berant, Chvojka, Martinek, Dohanič. Střídal: Konhefr.

Rozhodčí: Jeřábek Michal - Bekešský Ondřej, Zuska Oldřich. Delegát: Nepovím František.

Zpět