Vítězství nad Malešovem vystřelil v nastavení Filip Šejvl

13.11.2023 09:43

Bílé Podolí - Malešov 2:1 (0:0) 

Podolští chtěli potvrdit vzestup formy a vítězství ve dvou posledních zápasech okresního přeboru, ale proti druhému celku tabulky věděli, že to bude těžké. Před zápasem by Kobylky určitě braly i remízu, nakonec berou všechny body díky skvělé střelecké formě Filipa Šejvla, který po hattricku do sítě Záboří (4:2) sestřelil také Malešov.

Trenér domácích Šváb překvapil nasazením téměř šedesátiletého Luboše Štočka do útoku, domácí na svého soupeře vlétli a hned v úvodu si vytvořili gólovou šanci, jenže Bodlák z malého vápna trefil jen tyč! Podolští dál aktivně napadali a nutili soupeře k chybám v rozehrávce, po jedné z nich se dostal ke střele Švadlenka a k následné dorážce Dvořák, ale brankář Hromádka dokázal oba pokusy skvěle zneškodnit. Hosté se do zakončení příliš nedostali, ale když už, tak z toho bylo pořádné nebezpečí: ve 25 minutě po kombinaci na jeden dotek střílel Vojta z vápna těsně vedle. Na druhé straně Švadlenka vybojoval přímý kop kousek za vápnem, ale Štočkův pokus mířil těsně nad břevno. Ve 36. minutě se po přímém kopu Cakla dostal k zakončení Muller, jenže v těžké pozici nedokázal dát střele potřebnou razanci. Závěr poločasu přinesl několik rohů nejdříve na straně Malešova, ale obrana dokázala centry odvrátit, podobně to dopadlo i v malešovském vápně o pár minut později. Poločas tak skončil nerozhodně 0:0. 

Byla otázka, zda Podolští zvládnou vydržet vysoké nasazení i ve druhém poločase, navíc na těžkém terénu byl pohyb stále náročnější. Hosté se dostali k zakončení z vápna v 50. minutě a jen skvělý zákrok Nečase, který vyškrábl prudkou přízemní střelu na tyč, znamenal pokračování bezbrankového stavu! Od 60. minuty měli hosté územní převahu, která vyvrcholila v 69. minutě velkými zmatky v podolské obraně, nepovedeným odkopem a následným faulem brankáře Nečase na hranici vápna, který znamenal červenou kartu a přímý kop z 16 metrů. Jenže následně došlo k zajímavé situaci, jako kdyby zasahoval VAR - pomezní Šanda totiž hlavnímu Zieglerovi poradil, že faul se odehrál ve vápně, takže červená karta byla zrušena, ale pískala se penalta. Tu zkušeně proměnil Vojta a poslal hosty do vedení 0:1. Podolští však sebrali zbytky sil a hnali se za vyrovnáním, což se povedlo v 75. minutě: Dvořák vysunul do samostatného úniku Šejvla, který zachoval chladnou hlavu a střelou podél brankáře vyrovnal na 1:1. Vyrovnání dodalo domácím energii a dál se hnali do útoku: po Bodlákově rohu brankář sebral konečky prstů míč z hlavy Švadlenkovi, o chvilku později Kupka z vápna zakončoval k tyči, ale Hromádka byl pozorný. Také hosté se několikrát dostali do přečíslení, ale skvěle hrající obrana Kobylek nepouštěla rychlonohé hráče hostů do zakončení, s několika centry si Nečas poradil. V 85. minutě si málem zopakovali gólovou akci nahrávající Dvořák a zakončující Šejvl, ale tentokrát Hromádka dobře vyběhl a nájezd zneškodnil. Oba týmy chtěly tři body - v 90. minutě Kupka místo šetření času u rohového praporku poslal centr do vápna na Šejvla, který ale hlavičkou na zadní tyč brankáře nepřekvapil. Na druhé straně kopali Malešovští roh a vyrazil na něj i brankář! Obrana centr odvrátila na vápno právě k Hromádkovi, který však promáchl a po následném odkopu se dostal míč k Šejvlovi, který přesprintoval obránce a do prázdné brány vyvolal u domácích hráčů a fanoušků velkou euforii - 2:1! Vzápětí bylo utkání ukončeno a podolští hráči a funkcionáři si mohli užít společně s fanoušky vítěznou děkovačku. 

Díky zvláštnímu tahu s vysunutím hostujícího brankáře spadlo Kobylkám vítězství do klína. Nutno ale dodat, že bylo podpořené obrovskou bojovností a koncentrovaností po celý zápas, jakoby se vrátila duše týmu sbírajícího ještě nedávno úspěchy v krajské soutěži. Malešov ukázal velkou individuální a technickou kvalitu, na jaře určitě bude hrát o postup do I.B třídy. V tabulce jsou Kobylky tři body od sedmého místa, o čemž se jim ještě před pár koly ani nesnilo. Zároveň je nutné nepropadnout euforii, protože také soupeři ze spodní části tabulky bodují a přibližují se. Poslední podzimní zápas se hraje v Tupadlech v neděli od 13:30. 

Branky: 75. a 92. Šejvl - 69. z penalty Vojta. 

Sestava BP: Nečas - Skala, Cakl, Šálený, Jansa - Dvořák, Tomáš Švadlenka, Muller, Bodlák - Luboš Štoček st. (46. Kupka), Filip Šejvl. 

Sestava Malešov: Hromádka - Barenčík, Kvíčala, Vojta, Pudil (37. Zoufalý), Menšík, Čížek (85. Vlček), Krásenský, Basl (79. Škrobák), Frejlach, Škopek (46. Fuksa). 

Rozhodčí: Ziegler Vratislav - Šanda Josef, Vašíček Jaroslav. 

Diváci: 75.

Zpět