Ženatí ovládli Silvestrovský duel

30.12.2010 16:29

Ženatí - Svobodní 7:4 (3:2)

Poslední zápas roku 2010 mezi týmy Ženatých a Svobodných se hrál na velmi těžkém terénu, když místy leželo na hrací ploše třicet centimetrů sněhu. Hlavní rozhodčí Jarda Štoček ml. však nepřipustil žádné diskuze ohledně regulérnosti a ve dvě hodiny zahájil zápas.

První poločas začali lépe Ženatí - do šance se probíjel Hladík a souboj o míč posoudil rozhodčí jako penaltový. Ovšem Petr Štoček zamířil pouze do tyče, a tak trval remízový stav. O pár minut později udeřilo na druhé straně. To Šálený místo centru zvolil z ostrého úhlu střelu na bránu a bylo to 0:1. Ženatí měli navrch v technice, Svobodní to však doháněli bojovností, a tak rozhodně bylo na co se dívat. Vyrovnání přišlo po zmatcích v obraně Svobodných, kdy ve snaze o odkopnutí míče přišel vlastní gól - 1:1. Ženatí se chopili šance a Petr Štoček pěknou střelou otočil stav zápasu na 2:1. Ženatí dál útočili a výsledkem byl gól Mužátka na 3:1. Svobodní se však v pravý čas dokázali oklepat a pěknou střelou Pepy Fejfara snížili - 3:2. Tlak Svobodných sílil, ale gólový efekt se ani přes několik šancí nedostavil. Protože ani Ženatí nevyužili své možnosti z protiútoků, skončil poločas 3:2.

Do druhého poločasu nastoupili Svobodní s cílem vyrovnat, ale díky nedůrazu dovolili Ženatým zvýšit náskok - Mužátko dal na 4:2. Následovala krásná akce Ženatých, kterou trefil hlavou Brunclík - 5:2. Další chybu Svobodných potrestal Dan Mužátko a dokonal hattrick - 6:2. Tuto fázi zápasu jednoznačně ovládli Ženatí, kteří zúročili své zkušenosti a přidali opět díky Mužátkovi další gól - 7:2. Ukazatel skóre vypadal jednoznačně, avšak i Svobodní se do šancí dostali, na rozdíl od soupeře neuspěli, protože je buď vychytal brankář Šmíd, nebo střely mířily vedle jeho brány. Ani to Svobodné nezlomilo a Skala dokázal snížit na 7:3. Nedlouho po něm se trefil také Semínko, který stanovil konečné skóre zápasu na 7:4.

V Silvestrovském duelu zvítězili po dvou letech Ženatí a nutno dodat, že zcela zaslouženě. Ačkoli terén budil trochu obavy, nikomu se nic nestalo, a proto můžeme považovat letošní ročník Silvestrovského zápasu za úspěšný. Ve fotogalerii si prohlédněte, jak to měli hráči těžké.

Nenaplnily se tak výsledky ankety, ve které více tipujících věřilo Svobodným. Pravdu měli ti, kteří hlasovali pro Ženaté.

Fotogalerie: Ženatí - Svobodní 2010

Branky: Mužátko 4, Petr Štoček, Brunclík, vlastní - Šálený, Josef Fejfar, Skala, Semínko

Sestavy:

Svobodní: Jansa - Svoboda, Michal Semínko, Jakub Fejfar, Šolta, Kupka, Procházka, Doubek, Josef Fejfar, Marek, Šálený, Šilha, Doležílek, Skala, Chmelař

Ženatí: Šmíd - Luboš Štoček, Vančura, Lukáš Toman, Lehman, Bíža, Šejvl, Mužátko, Petr Štoček, Šváb, Brunclík, Jelínek, Hladík

Rozhodčí: Jarda Štoček ml.

Zpět