Benago si zastřílelo, sedmičku si odvezl Zbýšov B

31.03.2012 23:56

Bílé Podolí B - Zbýšov B 7:2 (5:1)

Stejně jako v loňské sezóně (viz odkaz), odjížděla i letos rezerva Zbýšova z Bílého Podolí se sedmigólovou nadílkou. V prvním poločase předváděli domácí koukatelný fotbal, několik akcí bylo povedených. Ve druhém poločase nasazení opadlo a Podolští v klidném tempu zápas dohráli s pětibrankovým náskokem.

První poločas byl vyrovnaný do 10. minuty, kdy z 25 metrů napřáhl Toman a za střelou do šibenice se brankář jen ohlédl - 1:0. Ve 21. minutě padla krásná branka po spolupráci útočících beků - Spáčil centroval do vápna a Jansa na zadní tyči zakočil přesně - 2:0. Ve 25. minutě se po Švábově rohu prosadil hlavou Kupka (viz video) - 3:0. Ve 33. minutě kopali Podolští další roh, Štoček rozehrál na velké vápno na Spáčila, jeho centr z první usměrnil Šváb (viz video) - 4:0. Slabší chvilku si vybrali Podolští ve 40. minutě, kdy zmatků v obraně využil Bobek a do prázdné branky snížil na 4:1. První poločas plný kombinací a centrů do vápna zakončil Chmelař, který po Tomanově přihrávce střílel k tyči (viz fotogalerie) - 5:1.

Ve druhém poločase si chtěli Podolští hlavně zahrát fotbal, protože o výsledku bylo rozhodnuto. V 50. minutě hosté upravili na 5:2 - špatně pokrytý Jirák střílel na zadní tyči sám. V 60. minutě přidal svůj druhý gól Toman po rohu Štočka (viz video) - 6:2. O dvě minuty později se dočkal i Štoček, který střílel z vápna - 7:2. Gólový účet odmítl navýšit Doubek (pálil do tyče), Chmelař (z blízka trefil brankáře), znovu Doubek (po samostatném úniku) nebo Šváb (střela z vápna nad). Skóre se však již nezměnilo a Podolští si připsali zasloužené tři body za vítězství 7:2.

Vítězství nad Zbýšovem bylo z kategorie povinných, benago si trochu napravilo reputaci po nevydařeném zápase v Horušicích. Vedoucí Štrampouch si poradil s třetím Vrdy B a udržuje si v čele tabulky tříbodový náskok před Kobylkami. Příští týden se hraje na Kačině v sobotu od 16:30, zápas se kryje se zápasem áčka.

Fotogalerie: FC BP B - Zbýšov B

Branky: 10. a 60. Toman, 21. Jansa, 25. Kupka, 33. Šváb, 43. Chmelař, 62. Štoček - 40. Bobek, 50. Jirák

Sestava: Beran - Jansa, Kupka, Jakub Fejfar, Spáčil (46. Heřmanský) - Vávra, Radek Toman (70. Chudomel), Šváb, Šilha - Štoček (65. Doubek), Chmelař

Video:

gól Jaromíra Kupky ve 25. minutě

gól Bohuslava Švába ve 33. minutě

gól Radka Tomana v 60. minutě

Zpět